Предстоящо от издателствата


Рубриката „Предстоящо от издателствата“ стартира от днес! Какво ни готвят най-популярните издателства, какво можем да очакваме по книжарниците в следващите седмици, но най-вече какво от всичко това ни е направило впечатление – ще ви покажем в „Библиотеката“.  Тук ще споделим заглавията, които очакваме с интерес. Някои от тях вероятно ще видим и по-късно със собствени ревюта.

Издателство „Сиела“ е обявило няколко много любопитни заглавия, които успяха да попаднат в полезрението ни. „Всичко нося със себе си“ на Херта Мюлер е едно от тях.  „Херта Мюлер, носителката на Нобелова награда за литература за  2009 г., е родена в Румъния през 1953 г. Живее в Берлин от 1987 година. Отхвърля битието под абсолютен контрол в родната си страна и избира свободата на литературата. Всичко свое нося със себе си е романът, с който тази европейска писателка от голяма величина за първи път се появява на българския книжен пазар„.

„Местни герои“ на Антон Терзиев е друго интересно предложение от „Сиела“. Съвременна българска проза. След „Алкохол“ на Калин Терзийски и „18% сиво“ на Захари Карабашлиев вече гледаме по-благосклонно на родната литературна действителност. „Местни герои  е книга за улиците – от безутешните пресечки на мрачните софийски гета до окъпаните в златна светлина крайбрежни алеи на въображението. „Местни герои“ е и книга за чувствата – от добродушното презрение към безинтересното до нежната съпричастност с уникалното. Но най-вече, „Местни герои“ е книга за хората.“

Издателство „МаК“ продължават поредицата книги на Айн Ранд. Този път заглавието е „Химн“ и намирисва на антиутопия, следователно на нещо интересно. „Това е aнтиутопичен разказ за едно тотално колективизирано бъдещо общество, чиято цел е незабавното убийство на човешкия дух. В „Химн” Ранд за първи път излага централните принципи на своята философия – обективизма: разум, ценности, воля, индивидуализъм„.

И накрая нещо, което очакваме с нетърпение да „помаха“ от книжните витрини – Биографията на Кен Хенсли от Юрая Хийп „Blood on the highway“, подготвена за всички фенове от издателство „Махалото“. Още няма информация дори за корицата, но се знае едно – тази седмица книгата ще е на пазара!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.