Ново от издателствата – Vol.2


 

От днес на пазара е и новата книга на изд. „ЕРА“ – „Стари вещи, нов живот“ от Катрин Елиът.
През 1994 година Катрин Елиът е обявена за най-талантлив млад автор. От този момент кариерата й върви стремглаво нагоре – книгите й  „Мъже под наем“, „Съпруга в оставка”, „Всички готини са женени” и „Брачна тройка” се превръщат в бестселъри не само в родната й Великобритания, но и в целия свят. Нейните  романи заемат водещо място в модерната женска проза и течението, наречено Mоm lit – литература за омъжената жена, спечелило милиони читатели по цял свят. Всъщност, в центъра на романите на Катрин Елиът е съвременната жена, разбунтувала се срещу досадата на строго планираното всекидневие. Защото нейните забавно-тъжни истории, поднесени с елегантна ирония, са трогателни откровения за малките битки и големите трудности, с които се сблъскват модерните момичета.

 

 

ROCK YOUR LIFE – автобиографичната книга на Рудолф Шенкер, китарист на легендарните рокаджии Scorpions, от сряда вече е на пазара. Новината и корицата на книгата се появиха и на официалния сайт на групата, а във форума тече дискусия за нея. Оказа се, че един от първите езици, на които е преведена книгата, е български. Яко, а?

 

 

 

 

 

Топла, топла е и последната книга на Чарлз Буковски – „Капитанът отиде на обяд и моряците завзеха кораба“. На пазара е от днес! В последната си творба Буковски е все така ексцентричен, язвителен и проницателен в размислите си за писането, смъртта, парите, авторитетите и абсурдите на човешката природа. Книгата е илюстрирана от друга легенда на ъндърграунда – художника Робърт Кръм.

 

 

“Хайде да крадем коне” навсякъде по света е приеман за класика, за роман с универсална стойност и сила. Панорамен и затрогващ, той разказва историята на Трун Санер, 67-годишен мъж, преселил се от града в усамотена колиба на брега на езеро, само за да го залее младостта му с цялата си бурност, печал и поразителна прелест в една нощ, когато се разхожда навън. От момента, в който вижда странна фигура да изниква от мрака зад дома му, читателят се потапя в десетилетна история на търсене и загуба, както и в точната, неустоима проза на един новокоронован майстор на художествената литература. Романът на Пeр Петершон е на българския пазар, издаден от „Делакорт“.

Advertisements

One thought on “Ново от издателствата – Vol.2

  1. Хубаво е да има нови предизвикателства пред любителите на художествената литература.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s