Премиера на книгата на Анджей Вайда


 Тази седмица на пазара се появи любопитно четиво от поредицата „Кино“ на изд. „Колибри“. Най-известният полски режисьор – Анджей Вайда, разказва за своя живот в книгата „Киното и останалият свят. Двоен поглед“.

На българската публика Вайда е достатъчно известен със своя шедьовър „Катин“, разказващ за едно от най-големите престъпления във Втората световна война – убийството на над 20 хил. полски офицери и интелектуалци в горите край Катин. Бащата на Вайда е сред убитите офицери и затова филмът е и много личен, с което драматизмът му допълнително се засилва. “Моят филм е и срещу греха на Запада – добави Вайда, – който спря хода на истината.”, казва тогава режисьорът.

По повод излизането на кнгиата у нас, издателство „Колибри“ организират представянето й в Полския институт в София на 1 декември от 18 ч. Книгата ще бъде представена от режисьора проф. Владислав Икономов, ученик на Вайда. Събитието ще бъде интересно както за любителите на киното, така и за читателите, които искат да надникнат зад кулисите.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s