Предстоящо от издателствата – Vol.6


Идва Коледа! Любителите на книгите доволно потриваме ръчички, защото знаем, че именно сега е моментът издателствата да ни изненадат с интересни предложения. Тази година новите заглавия просто валят, а ето какво попадна в полезрението ни от предстоящите книги в анонсите на издателствата:

Агата Кристи – Карти на масата

Издателство ЕРА

Поаро е поканен на странна партия бридж в дома на богат и екстравагантен мъж. Но играта на карти се превръща в разследване на убийство, когато домакинът внезапно умира. Може ли присъстващите следователи – Поаро, комисар Батъл, полковник Рейс и Ариадни Оливър – да открият кой от останалите четирима гости е извършителят? Защото всеки от тези четирима е имал възможност и всеки от тях веднъж вече се е измъкнал безнаказано с убийство…

Хелмут Липферт – „Хоридо! Бойният дневник на капитана от Луфтвафе Хелмут Липферт“

Издателство „Атика“

Хоридо! В атака!
Това е бойният вик на немските пилоти-изтребители през Втората световна война.
Грандиозната битка на Източния фронт ражда асовете на Луфтвафе. Сред тях са и експертите от 52-а изтребителна ескадра (JG 52). В първата десетка на най-успешните немски изтребители има шестима пилоти от тази ескадра: Ерих Хартман, Герхард Баркхорн, Гюнтер Рал, Вилхелм Бац, Хелмут Липферт и Херман Граф… Заедно те имат 1678 въздушни победи. И шестимата оцеляват през войната. Но само един от тях описва бойния си път: капитан Хелмут Липферт – № 6 в ранглистата на немските асове-изтребители.

Хелмут Липферт започва сравнително късно бойната си кариера – през декември 1942 в Украйна. Оттук нататък следват безкрайни въздушни схватки в небето на Кавказ, над Черно море, в Крим, Румъния и Унгария… Мемоарите му са изключителна изповед за израстването на зеления новак, за когото е успех изобщо да се върне от бойна мисия, до един от блестящите асове на 52-а ескадра с 687 бойни полета и 203 въздушни победи…

Джейн Остин, Сет Греъм-Смит – Гордост и предразсъдъци и зомбита

Издателство Вакон

Мистериозна епидемия е нападнала тихото провинциално градче Меритън, недалеч от Лондон.

Главната героиня Елизабет Бенит е единствената, която може да спре нашествието на зловещите зомбита, но точно тогава в живота й се появява гордият, красив и арогантен мистър Дарси. Бурните отношения между влюбените се развиват на фона на кървавите сцени на бойното поле, което Елизабет трябва да „разчисти“ от оживелите мъртви.

В това разширено и подобрено издание на обичания роман на Джейн Остин ще можете отново да се върнете в познатото ви от шедьовъра „Гордост и предразсъдъци“ тихо английско селище, само че този път то не е чак толкова тихо… Предстои ви да се насладите на чисто нови сцени, в които привидно кокетните героини вадят мечовете си и съсичат наред плъзналата из градчето им зомби напаст.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.