Ново от издателствата – Vol.5


Ето че се изнизва и тази година, но не без да предложи доста нови заглавия на изпроводяк. Специално за нашите читатели филтрирахме някои от най-интересните предложения. Вижте сами:

Издателство „Колибри“ пуснаха преди ден последната си книга за 2010 г. Краят на годината бележи начало на нова поредица. Този път става въпрос за фентъзи. Ето малко от анонса:

Дебютният роман на Джо Абъркромби „Гласът на острието“ – начална книга от трилогията „Първият закон“, е нова стъпка в историята на жанра фентъзи. Епичната сага се разгръща с лекота, направлявана от смелото въображение на талантливия писател, и разказва за белязани от свирепи битки варвари, за осакатени в душата и тялото благородници с кърваво минало и агонизиращо настояще, за завърнали се древни магуси, за враждуващи съюзници и амбициозни, но коварни воини. С богатството и пълнокръвието на света, който изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развит сюжет Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната библиотека до Дж. Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандерсън.

Красиво издание за ценители и любители на Шотландия и нейните привлекателни дадености, сред които и Шон Конъри, предлага изд. „Еднорог“.

Шон Конъри представя Шотландия – драматичната история на една малка страна, изпадала в зависимост и воювала през вековете за самоопределение, страна със забележителен принос към световната култура и световния технически прогрес. Шотландски писатели, поети, художници, философи и откриватели оставят паметни следи в световната история – както и немалко въпроси. Животът, кариерата, копнежите и амбициите на сър Шон Конъри са неразривно преплетени с живота и историята на родната му страна. Никой не би могъл да създаде по-достоверен портрет на Шотландия от бедното момче, разнасяло мляко с каруца по улиците на Единбург, което си остава една от най-големите легенди в света на киното.

Нашите приятели от изд. „ЕРА“ продължават поредицата книги на Агата Кристи. В случай, че ви е дошло до гуша от елхи и ухилени хлапета, може да вкарате малко напрежение в иначе лежерното околоновогодишно настроение със „Смърт край Нил“.

Линет Риджуей е млада, красива и богата. Тя е жената, която има всичко – включително мъжа, когото най-добрата й приятелка обича… Линет и съпругът й поемат на пътешествие по река Нил и така се запознават с Еркюл Поаро. Но идилията на медения им месец е разрушена от смъртта на младата жена. А прочутият детектив трябва да разследва цял параход със заподозрени, за да открие извършителя.

 

 

 

Издателска къща „Труд“ изпращат годината със солидна порция хумор и на по чашка. Или две. „Алкохолна идилия“ на Ярослав Хашек със сигурност ще ни разсмее, а и е добър финал на една година, в която не ни оставаше какво друго да правим, освен…да се смеем.

„Господин Ходишек безспорно не беше никакъв алкохолик, тъй като изпиваше само две чаши бира на ден. Той беше порядъчен човек, който се грижеше добре за семейството си. Единствената му слабост, цялото му нещастие бяха тези една-две чаши бира на ден. Да, казвам “нещастие”, защото сега ще видите какво произлезе от това…”

 

Advertisements

One thought on “Ново от издателствата – Vol.5

  1. Бих си купила книгата „Алкохолна идилия“ на Ярослав Хашек- доказан творец от висока класа- неговият Швейк и сега е моя любим герой, който може да ме извади от най-тъжни и отчайващи моменти и да ми върне цветността на живота.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s