Ново от издателствата – Vol.15


Ето че отново се позабавихме със Седмичния преглед на новите заглавия, но с този кратък уикенд… така е то! Междувременно посетихме Пролетния панаир на книгата, където сред многото интересни предложения от издателствата мернахме и ето тези:

Човек на тъмно

Пол Остър

изд. „Колибри“

„Сам съм на тъмно и мислено въртя света в главата си, докато се боря с поредния пристъп на безсъние, с поредната бяла нощ в голямата американска пустиня.“ Така започва предпоследният роман на американския писател Пол Остър, познат у нас с „Нюйоркска трилогия“, „Музика на случайността“, „Лунен дворец“, „Бруклински безумства“, „Книга на илюзиите“ и „Нощта на оракула“.

Седемдесет и две годишният Огъст Брил се възстановява след автомобилна катастрофа в къщата на дъщеря си във Върмонт. Нощем, когато не може да заспи, лежи и си разказва истории, за да отпъди мислите си за неща, които предпочита да забрави – неотдавнашната смърт на жена си и ужасното убийство на Тайтъс, приятеля на неговата внучка. Така Брил заживява в един паралелен свят, в който Америка не воюва с Ирак, а със себе си. В тази друга Америка кулите близнаци си стоят непокътнати, но президентските избори през 2000 г. са довели до разделението на страната, Щатите започват да се откъсват от Съюза един по един и, естествено, избухва кървава гражданска война. С напредването на нощта историите на Брил стават все по-напрегнати и в крайна сметка онова, от което така отчаяно се мъчи да се освободи, още по-силно напира в него и иска да бъде разказано. На пазара от днес!

Безсмъртната Хенриета Лакс

Ребека Склут

изд. „Скайпринт“

Възможно ли е лекари да вземат клетъчна проба от един човек, да поставят клетките му в епруветки, да ги размножат и тези клетки да започнат да се разпространяват неконтролирано по цялото земно кълбо, достигайки общо тегло стотици пъти по-голямо от това на пациента, от когото произхождат? Възможно ли е един тумор да продължи да съществува и след като е убил жената, в която се е образувал – и това да спаси живота на милиони други хора?
Звучи като научна фантастика! Научна – да. Но в тази история няма нищо фантастично, защото всичко това се е случило. „Безсмъртната Хенриета Лакс“ (The Immortal Life of Henrietta Lacks) е най-награждаваната книга за 2010 г. Ребека Склут работи над нея десет години през които посещава огромен брой болници, учебни заведения, научни лаборатории и провежда хиляди часове интервюта с близки и приятели на Хенриета Лакс, както и с учени, юристи и журналисти. Вече на пазара!

Куест

Борис Акунин

изд. „Еднорог“

Потомци и предшественици на знаменития детектив Ераст Фандорин в жестока битка за съдбата на човечеството – мистерии и приключения от Наполеоновите войни до времето на Сталин.

Правила на играта

За да преминете към всяко следващо ниво (LEVEL) трябва да изберете един отговор от списъка с контролни въпроси. Ако отговорът е верен, можете да продължите. При грешка, изхвърчате от играта (GAME OVER) и трябва да я преминете отново. Ако не искате да рискувате, може да се възползвате от „жокер“ (CODE). За целта трябва да обърнете книгата обратно и да прочетете в „КОДОВЕТЕ“ главата, съответстваща на даденото ниво. Вече на пазара!

Тайните екзекутори. По следите на последния нацист

Дани Баз

изд. „Сиела“

В началото на 80-те години Дани Баз се включва в мистериозна организация в Съединените щати – „Совата”, чиято цел е да преследва, арестува, да съди и екзекутира последните големи нацистки престъпници, укрили се на американския континент след края на Втората световна война. След повече от двадесет и пет години мълчание полковникът от въздушната армия на Израел, специалист операции на командоси и тайни мисии, Дани Баз свидетелства за първи път за издирването на „доктор Смърт”. Името му е Ариберт Хайм. Лекар по образование, палачът от концентрационния лагер Маутхаузен.

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.