Ново от издателствата – Vol.17


Ето ни в разгара на още една седмица, очертаваща се да премине под знака на много интересни заглавия, появили се на пазара тези дни. Какво мина през филтъра на нашето полезрение може да видите по-долу:

Ритъмът на сърцето

Росица Караджова

изд. „Сиела“

Това е историята на едно глухо момиче, написана с откровението на изповед. Родена по времето на прехода в България, героинята рано губи баща си и преждевременно се изправя пред стената, издигната между чуващите и глухите хора. Разказ за борбата на едно дете да оцелее в черно-белия свят на глухотата и да съумее да го оцвети. Когато пораства, момичето среща своята любов, но любимият й е чуващо момче и тя осъзнава, че тази любов е обречена. Книгата преплита в себе си автобиографични и фикционални моменти, което превръща сюжета й в една универсална история за съзряването и любовта, разказана през изпълнения с тишина, но и с много красота светоглед на авторката Росица Караджова. История за начина на усещане на музиката, любовта и сцената. Роси – нежна и красива, и Крис – строг и студен. Дали тя ще успее да стопли сърцето му?

Тайна с цвят на праскова

Сара Адисън Алън

изд. „ЕРА“

Омайваща и ароматна история от авторката на „Градина на желанията“.

Със своя „магически реализъм по южняшка рецепта” Сара Адисън Алън ни провокира да погледнем на света с други очи и да се наслаждаваме на неговите странности, без да се опитваме да търсим логично обяснение. „Тайна с цвят на праскова” е свежа и пленителна история, която омагьосва с южния си чар и ароматния полъх на кафе и праскови.

Слепота

Жоре Сарамаго

изд. „Колибри“

„Слепота“ (1995) е може би най-известният роман на Жозе Сарамаго, в който фантазия и реалност се преплитат и ни позволяват да видим много по-ясно вътрешния си свят. В една неназована държава, в един неназован град, докато чака на светофара зад волана на колата си, eдин мъж внезапно ослепява. Това е началото на епидемия, която се разпространява светкавично в цялата страна. Затворени в болница или оставени сами на себе си, лишени от всякакъв ориентир, ордите слепци са изправени пред най-примитивното у човека – волята за оцеляване на всяка цена. Предвожда ги една жена – единственото същество, което не е поразено от „сияйната белота“. Героите на този великолепен и необикновен роман преминават през хиляди перипетии. Любовта, омразата, жестокостта, безразличието, страхът – все страсти, които ни заслепяват и чрез които Жозе Сарамаго изгражда потресаваща алегория на времето, в което живеем. По романа е заснет нашумелият филм на Фернандо Мейрелес „Blindness“ (2008).

Изповедите на един рекламист

Дейвид Огилви

изд. „Panorama.bg“

Дeйвид Maкeнзи Oгилви (1911-1999) c пpaво e cмятaн зa „бaщaтa нa peклaмaтa“. Пpeз 1975 г. „Тaйм“ го нapичa „нaй-тъpceния мaгьоcник в peклaмнaтa индуcтpия“… Пpeз поcлeднитe 50 години Oгилви e помогнaл нa eдни от нaй-голeмитe компaнии дa изгpaдят cвоятa тъpговcкa мapкa. Meжду тeзи компaнии ca Amеrican Ехprеss, Sеars, Fоrd, Shеll, Вarbiе, Pоnd’s, Dоvе, Мaхwеll Ноusе, и нaй-вeчe IВМ и Kоdak. Oт изповeдитe нa Дeйвид Oгилви щe нaучитe кaк дa: пpивличaтe и зaдъpжaтe клиeнтитe cи; pъководитe peклaмнa aгeнция и пpaвитe вeлики компaнии; бъдeтe добpи клиeнти; да да нaпишeтe въздeйcтвaщ и глaвното – пpодaвaщ тeкcт; да илюcтpиpaтe обявитe и плaкaтитe cи; и товa, коeто оcобeно вълнувa пpоxождaщитe в cвeтa нa peклaмaтa – кaк дa ce изкaчитe нa въpxa!

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.