Ново от издателствата – Vol.18


В разгара на август времето е спряло. Целият „Фейсбук“ е на морето, отпуската тече, в София дори няма автомобили. Е, направихме един рейд по морето и е време да се завръщаме към нашата любима страст – книгите. Ето какво ще ви препоръчаме:

Другата

Йомер Йозгюнер

изд. „ЕРА“

Йомер Йозгюнер разкрива тайния свят на мъжете! Дали е такъв, за какъвто го мислим?

 „Другата” е откровеният разказ на един съвременен успял мъж.

Както в романите, така и в живота, изглежда, че жените са тези, които разказват за любовта, за взаимоотношенията с партньорите си, за емоционалните неудачи и трудните сърдечни избори. Но „Другата” на Йомер Йозгюнер прави изключение от „класическото” правило и се концентрира около тези теми през погледа на мъжа. „Мнозина смятат, че мъжете не се замислят много върху тези неща, а всъщност не е така”, казва авторът на романа – Йомер Йозгюнер.

Зелената книга

Муамар Кадафи

изд. „“Библиоскоп“

Книгоиздателите бързо се ориентират в актуалните теми на деня и конфликтът в Либия се оказа плодородна (и уви, все още не напълно разработена) тема. „Зелената книга“ – програмният манифест на либийският лидер, станала теоретична основа на неговото дългогодишно управление, вече има ново издание. Предполагам ще е любопитно за доста хора, които имат интерес към съвременните политически лидери.

Българско зелено. текстове 1964-2000

Станислав Стратиев

изд. „Жанет-45“

Слънцата ce pаждат чиcти. Кактo и xopата. И тoва cлънцe в началoтo, кoгатo изгpявашe, бeшe ocлeпитeлнo чиcтo и яpкo. To пламтeшe c нeудъpжима cила и ce издигашe вce пo-нагope и пo-нагope.

– Oтдавна нe cмe имали пoдoбнo cлънцe!

– Изключитeлнo cлънцe!

– Eтo, тoва e cлънцe! – казваxа xopата

Tака ce гoвopeшe, така ce пишeшe. Нo cлънцeтo дocтигна зeнита. Спpя там, чиcтo и алeнo, а пocлe запoчна да cлиза пoлeка надoлу. Залязвашe.

– Toва cлънцe oщe в cамoтo началo бeшe cъмнитeлнo! – казаxа

– Каквo ти cъмнитeлнo! Напpавo cи бeшe…

– И чиe?!? …

И запoчнаxа да pазпpавят eдни pабoти за cлънцeтo… Най-pазлични pабoти, oт тeзи, дeтo cи ги знаeм…“

Из „Пeceн за пeceнта на cлънцeтo“

Mандарините

Симон дьо Бовоар

изд. „Колибри“

В Древен Китай мандарините са най-образованите и най-влиятелните цивилни и военни функционери на империята. Във Франция на Симон дьо Бовоар мандарините са представителите на най-елитната интелигенция, хората на духа, които задават дневния ред на обществото.

Но дали след края на Втората световна война, в обстановката на кипеж и надежда, бързо заменена от противопоставянето на двата новосъздадени политически блока в прословутата Студена война и от скандалните разкрития за съветския Гулаг, мандарините ще запазят ролята си? Дали ще осъществят мечтата си да възстановят страната си и да възвърнат достойнството й? Това е политическият фон на романа, който го превръща в широка историческа фреска на следвоенното време. Вдъхновяващо заглавие, което предстои да излезе на 29 август.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.