В читалнята-книжарница на изд. „ЛИК“


В тъмния вход проблясват като пътечка множество малки свещички, водещи към една врата. И там свършва тъмното – зад вратата изниква искрящата белота на новата книжарница-читалня-чайна, създадена с много любов и вдъхновение от издателство „ЛИК“.

Имам удоволствието да съм първият гост на откриването. Посрещат ме високи стени, прясно боядисани, приглушена музика от грамофон и хартиени фигури, украсяващи коридора. Разбира се, и любезните домакини Елена Семерджиева – създател на изд. „ЛИК“, и Севда Козарева, чиито почерк личи в цялостното оформление на мястото. Избрана селекция от чай очаква посетителите в кухничката, а цената определяте вие в зависимост от това дали ви е доставил удоволствие чаят. Ще се предлагат бисквити и сладкиши – задължителна добавка към уюта, а ниските диванчета, камината и лавиците с книги може да ви накарат да се почувствате като у дома си.

Всяка една от книгите, които предлагаме в нашата книжарница, е подбрана с внимание. Да, чели сме ги всичките. И ги обичаме. Затова са тук. Задавай ни въпроси, искай препоръки. С теб споделяме една и съща страст„, разказва Севда. Говорим си на фона на бяла стена, изрисувана с истинска алея от книги. 400 тома, ръчно пресъздадени върху стената от Севда и Емил само за два дни. Белотата обаче предлага още много пространство за развихряне на фантазията и точно това предстои да се случи занапред в уютната читалня.

Какво можеш да намериш там ли? На първо място, целият архив на изд. „ЛИК“ от близо 20-годишната му история. Някои от заглавията са с отдавна изчерпан тираж – тук можеш да ги четеш на воля в компанията на чаша чай. Можеш да си оставиш мнението за изданието на малко картонче, приложено към него. 

Ще се продават книги – не само на „ЛИК“ (които впрочем ще са с 20% отстъпка), но и на други издателства. И не на последно място – ще можеш да си поговориш за литература със Севда, която ще бъде там всеки делничен ден от 11 до 19 ч. Като се замисля, стана доста добавена стойност към закупената или прочетена книга, нали?

А, да – адресът е бул. „Цариградско шосе“, бл.39, вх.В (откъм ул. „Светослав Тертер“), ет.2, ап.3.

7 мнения за “В читалнята-книжарница на изд. „ЛИК“

  1. много е готино и ти дават много хубави сладки със закупените книги. но за пръв път виждам вградена скара в стената на апартамент – това и в пРезиденшъл парка го нема !!!

    1. Да не говориш за камината? Аз скара не видях, честно казано – може да са я потулили :))

  2. Даа, потулена е засега 😉 Има една вградена скара за барбекю в стената в кухнята – с комин и всичко останало. Нещо като мини камина

    1. ОМГ :))) Очакваме тогава вечерни превъплъщения на Чайната в Барбекю бар 🙂

  3. Хора, браво! Обичам ви! Обожавам това, което сте направили! И никога няма да забравя онова, което направихте за дебютния ми роман, а именно – направо взехте, че се напънахте и го родихте, без дори да се познаваме! Имате вечен фен и референт в лицето на един (надявам се все по-добър) български писател! С удоволствие ще се отбия на гости следващия път, когато посетя столицата, защото, дали от възрастта, дали от стремеж към повече творческо единение и чист въздух взех, че се транспортирах заедно с цялата ми библиотека на едни 500 км по-близко до морето 🙂

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.